Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Developer Dědek kupuje golfovou televizi Golf Channel

09:46, 5. 9. 2018

Novým majitelem golfové televize Golf Channel, šířené v Česku, Slovensku, Rumunsku a Maďarsku, se stal podnikatel a multimilionář Petr Dědek (na fotce uprostřed).

Získal 100procentní podíl ve společnosti ATV CZ, která televizi provozuje více než deset let. Prodejcem je Milan Bína. Dědek je mimo jiné majitelem developerské společnosti D+D Real, elektro firmy D+D Elektromont nebo promotérské společnosti Relmost, která pět let pořádá Czech Masters, golfový turnaj European Tour. Golf Channel je v nabídce řady kabelových, IPTV a satelitních operátorů jako Skylink, UPC, O2 TV, T-Mobile TV, Netbox nebo Planet A.

"Program stojí na přímých přenosech a na exkluzivním obsahu. To znamená na nejprestižnějších turnajích jako jsou Ryder Cup, turnaje kategorie World Golf Championship, americká PGA Tour, European Tour. Více využijeme knihovnu mateřského Golf Channelu, který nabízí lifestylové pořady, několik golfových akademií nebo dokumentární filmy. Chceme také vysílat světové ženské turnaje s českou účastí. Budeme rozšiřovat český komentář do všech přímých přenosů, zapojovat české hráče a v příštím roce plánujeme výrobu vlastních pořadů," uvedl ředitel televize Pavel Poulíček (vlevo).

Obchod bude mít na starosti Edita Hanušová (vpravo), která už v minulosti prodej reklamního času v Golf Channel řídila. Součástí akvizice je web Golfchannel.cz, v mediální skupině bude také web Golfextra.cz, který založil a provozuje Relmost.