reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Marek Najbrt bude pro Novu točit seriál o zákulisí českého fotbalu

19:56, 18. 6. 2024

Další tuzemská televize plánuje vytěžit fenomén atmosféry českých 90. let poté, co se seriálem Devadesátky zabodovala Česká televize. Nový seriál Štěstíčku naproti bude pro TV Nova točit známý režiséer Marek Najbrt (na fotce vlevo), projekt vzniká v produkční společnost Punk Film s producenty Martinem Hůlovcem a Ondřejem Beránkem.

Točit se začne v druhé polovině léta 2024, kreativním producentem je Matěj Podzimek. Chystaný seriál je primárně určený pro streamovací platformu Voyo. "Nijak zvlášť jsem neváhal, když jsem dostal nabídku natočit seriál Štěstíčku naproti. Fotbal mě totiž baví a jeho zákulisí provokuje moji představivost. Těším se na pach šaten, slang funkcionářů i sestavu herců, které jsme do téhle zábavné, i když trochu drsnější hry vybrali," komentoval Najbrt (Prezident Blaník, Polski film, Protektor, Odznak Vysočina, Zákony vlka).

Autory scénáře jsou Ondřej Gabriel (Bez vědomí) a Tomáš Vávra (seriál a film Vyšehrad, Král Šumavy). Hlavní role ztvární Marek Daniel a Václav Neužil. V dalších rolích se objeví Denisa Barešová, Pavel Řezníček, Jiří Vyorálek, Václav Kopta, Jan Kolařík, Jan Hájek, Marek Pospíchal, Lucie Žáčková a Šárka Krausová.

"Oba milují fotbal víc než cokoli na světě. První (Václav Neužil) pracuje na hospodářské kriminálce a na stole mu přistanou odposlechy, naznačující úplatky v druhé nejvyšší fotbalové soutěži. Jenže to nikoho nezajímá. Druhý (Marek Daniel) je manažerem fotbalového klubu a snaží se stůj co stůj udržet svůj tým v první lize. A už neví kudy dál. Příběh (z) doby kdy český fotbal válcoval Evropu, ale v jeho zákulisí pořád vládla devadesátková pravidla," nastínila Nova.

"Fotbal coby společenský fenomén je na vzestupu, ale nebylo tomu tak vždy. Vrátíme se do doby, kdy se o některých výsledcích rozhodovalo spíš v kancelářích než na trávníku. Kdy láska k vlastnímu klubu a touha po vítězství byly silnější než zásady fair play. Ale možná se to muselo stát, aby se věci změnily k lepšímu. Štěstíčku naproti je jediným příběhem zločinu, u kterého se nepřestanete smát," uvedl Podzimek.