Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Allegro vyvíjí nový e-shop CZC na své platformě. Ponechá i původní online obchod CZC.cz?

10:41, 20. 6. 2024
E-commerce Aleš Borovan

Nad osudem velkého e-shopu s elektronikou CZC.cz visí otazníky. Vlastník, polské Allegro, uklidňuje uživatele, že původní online obchod zůstává. Současně ale oznámil, že na své sdílené platformě vyvíjí nový CZC shop.

"Díky tomu mohou nyní zákazníci nakupovat produkty, dostupné na CZC, také prostřednictvím Allegro a využívat přitom známé prostředí CZC s Allegro benefity. Zákazníci mohou nyní nakupovat jak přímo skrze CZC shop na doméně Allegro.cz, tak na webu CZC.cz. Nový CZC shop na Allegro běží prozatím v testovacím režimu, v následujících týdnech a měsících budou přibývat další funkce a vylepšení.," oznámil tiskový zástupce Allegra Filip Vítek.

Celá akce je součástí širší koncentrace e-shopů a firem v Česku, ovládaných Allegrem, na jedno místo. Integrace se týká jak nabídky zboží, interních procesů, tak i marketingové komunikace a preference brandu Allegru (upozadění značky se týká například Mall.cz - viz odkaz pod textem). Jak jsme napsali již loni na podzim, v rámci zefektivnění interních procesů napříč celou regionální skupinou se polské online tržiště v Česku rozhodlo sloučit všechny dosavadní subjekty - Internet Mall, CZC.cz, AMG Media a WE|DO CZ - do jedné právní entity s názvem Allegro Retail.

"Díky tomu, že všechny společnosti skupiny Allegro přechází na společnou IT infrastrukturu, mohou nyní zákazníci nakupovat zboží prostřednictvím nové platformy - CZC shopu na Allegro, který spojuje výhody rozsáhlého sortimentu specializovaných technologických produktů a zařízení z nabídky CZC s benefity poskytovanými marketplacem Allegro," doplnil Vítek.

Podle něj na Allegro.cz nakupuje opakovaně již přibližně 1,6 milionu Čechů a přes půl milionu z nich již využívá věrnostní klub Allegro Smart.