Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Olmo Omerzu točí nový film, štáb se pohyboval v Chorvatsku nebo v Brně

08:26, 22. 6. 2024
Film Aleš Borovan

Oceňovaný režisér, Slovinec Olmo Omerzu, který točí v Česku a který má na kontě filmy jako Rodinný film, Všechno bude nebo Atlas ptáků, se pustil do natáčení dalšího snímku. Nový film Nevděčné bytosti (foto) produkuje opět firma endorfilm Jiřího Konečného, která stála za výrobou velké části Omerzových filmů.

Štáb má za sebou natáčení v Chorvatsku, v Praze a aktuálně natáčí v Brně. "Mám velkou radost, že jsme úspěšně zvládli první část natáčení v Chorvatsku. Byli jsme na krásných a dost neobvyklých lokacích a myslím, že to diváci ve filmu ocení. Poté jsme se přesunuli do Prahy a v těchto dnech se štáb přesunul do Brna," uvedl Konečný.

V hlavních rolích filmu se představí Barry Ward, Barbora Bobuľová, Timon Šturbej, Dexter Franc či Antonín Chmela. Pod scénářem jsou podepsáni Olmo Omerzu, Nebojša Pop-Tasić a Kasha Jandáčková. "Nevděčné bytosti vypráví příběh Davida, rozvedeného otce sedmnáctileté Kláry a třináctiletého Tea, který vyráží s dětmi o prázdninách kempovat pod stan na pobřeží Jadranu."

Film podpořili Státní fond kinematografie, Slovinské filmové centrum, Jihomoravský filmový nadační fond, Polský filmový institut, Česká televize (koprodukce), slovenský Audiovizuálny fond, Chorvatské audiovizuální centrum, RTV Slovenija, Plzeňský kraj. Koproducenty jsou Rok Biček/Cvinger film (Slovinsko), Marta Gmosińska, Mariusz Włodarski/Lava Films (Polsko), Michal Sikora/Lonely Production (Česko), Ivan Ostrochovský/Punkchart Films (Slovensko) a Ankica Jurić Tilić/Kinorama (Chorvatsko). Nevděčné bytosti vstoupí do kin v roce 2025.