Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Na třetí řadu Odznaku Vysočina se dívalo v průměru přes milion diváků ve 4+. Znatelný pokles

18:37, 8. 7. 2024
Televize Aleš Borovan

Televize Nova oficiálně pochválila čísla, která jí vytočily nové díly třetí řady seriálu Odznak Vysočina (foto). Ta se vysílala letos od 12. května do 7. července, v nedělním prime time. Díly byly a jsou ke shlédnutí i na streamovací platformě Voyo.

"Po osm večerů přilákaly kauzy z malebné Vysočiny 1,012 milionu diváků starších 4 let. Třetí řadu průměrně sledovalo 24,76 procenta diváků u TV obrazovek ve věkové skupině 15 až 54," uvedli zástupci TV Nova. Závěrečný díl s názvem V kruhu rodinném dosáhl podílu 28,32 procenta ve sledovanosti mezi diváky ve věku 15 až 54 let. V širší skupině 4+ si tuto epizodu nenechalo ujít také přes milion diváků.

Pro srovnání: Druhou řadu seriálu Odznak Vysočiny, kterou Nova odvysílala na jaře 2023, vidělo v průměru 25,35 procenta diváků v CS 15 až 54 u obrazovky. Průměrná sledovanost tehdy činila 1,218 milionu diváků v CS 4+ na epizodu. Jinými slovy, u třetí řady seriálu nastal v porovnání s "dvojkou" určitý pokles průměrné sledovanosti na díl a snížení podílu na sledovanosti. Pro Novu jsou i tak čísla "trojky" vítaná a považovaná za úspěch.

Odznak Vysočina pro Novu vyrábí produkce Bionaut (Vratislav Šlajer). Autory projektu jsou Šlajer a Petr Koubek, výkonnou producentkou Vlaďka Poláčková. Hlavním scenáristou je Koubek, dále se na scénáři podíleli Věra StarečkováMarta Fenclová a Pavel Gotthard. Režii měli na starosti Marek Najbrt a Andy Fehu. Kreativní producentkou TV Nova je Iva K. Jestřábová.

V hlavních rolích se objevili Martin HofmannMonika HilmerováSimona Hába Zmrzlá, Michal SuchánekPatrik DěrgelRobert MiklušPavel Řezníček nebo David Máj.