Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rudolf Havlík dotočil nový film Poklad, do kin jde na podzim

10:00, 12. 7. 2024
Film Aleš Borovan

Pilný režisér, scenárista a hitmaker Rudolf Havlík (Ostrov, Po čem muži touží 1 a 2, Prezidentka) dokončil natáčení a finišuje s postprodukcí dalšího filmu. Novinku Poklad (foto) natočil na indonéském ostrově Bali. Po úspěšné komedii Ostrov, kterou před třemi roky natočil v Thajsku, tak spolu s herci a filmovým štábem znovu vyrazil do další exotické lokace.

Poklad vstoupí do kin 24. října. V hlavních rolích dcery a otce se objeví Veronika Khek Kubařová a Jiří Langmajer. Za kamerou stál Jan Šuster. Producentem filmu Poklad je Petr Erben (viz rozhovor dole) a společnost Logline Production ve spolupráci se streamovací platformou Voyo (TV Nova), distributorem a koproducentem je Cinemart.

"Film Poklad vypráví příběh nejen o hledání legendárního a dávno ztraceného zlatého pokladu, ale také o lásce a společné cestě, kterou oba hlavní hrdinové již zdánlivě ztratili. Temperamentní Julie (Kubařová) se nečekaně vydává na druhý konec světa za svým otcem Karlem (Langmajer), aby si s ním jednou provždy vyříkala jejich minulost. A také aby zjistila, proč se jí najednou z ničeho nic ozval s tím, že od ní potřebuje půjčit větší částku peněz."

"Z velké části jsme natáčeli pod mořskou hladinou a rozhodli jsme se společně s producentem Petrem Erbenem, že se pokusíme natočit vše skutečně naživo pod vodou, s herci a kaskadéry. U nás tohle nikdo nezkusil, takže jsme byli postavení před celou řadu výzev a díky tomu všemu jsme prožili opravdu dobrodružné natáčení. O tom ostatně poklady jsou, musí se najít, a to není snadné. Chceme vyprávět atraktivní příběh o ztrátách a nálezech. O ženě, která ztratila skoro vše a dostala možnost svůj osud otočit. My všichni v našich životech pátráme po pokladech, které nemůžeme najít a často nám unikne, že leží přímo před námi, jen nám byl ukryt, protože my se honili za přeludem," uvedl Havlík.

Havlík s Erbenem mají na kontě několik filmových spoluprací. Kromě výše uvedeného Ostrova jsou to snímky Minuta věčnosti nebo Bábovky. Jejich komerčně nejúspěšnějším filmem je právě Ostrov, který měl premiéru v roce 2023. Podle čísel Unie filmových distributorů utržil za prodej vstupenek přes 54 milionů korun, do kin dorazilo 333 tisíc diváků.