Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do čela Slevomatu nastoupil Tomáš Braverman, ex-Heureka

09:47, 15. 7. 2024

Jak jsme informovali již dříve, do čela zážitkového portálu Slevomat nastoupil od července Tomáš Braverman (foto), který dlouhé roky vedl srovnávací portál Heureka. Nástup Bravermana byl ohlášen letos v dubnu.

Ve funkci Braverman nahradí Ladislava Veselého, který Slevomat opouští po čtyřletém vedení. Do Bravermanova nástupu na pozici interim CEO působil Matěj Dvorský. Ten se nyní se vrací na pozici komerčního ředitele. Výběrové řízení na nového ředitele začalo už ke konci roku 2023, když Veselý oznámil přání odejít na otcovskou dovolenou.

Braverman vedl Heureku deset let. Za dobu jeho působení ve funkci se tržby společnosti zdesetinásobily a počet zaměstnanců vzrostl ze 40 na 550. "Slevomat má skvělou strategickou pozici v oblasti e-commerce i cestování a má ohromný potenciál k dalšímu růstu. Nyní je pro mě klíčové sejít se se všemi novými kolegy, nasát jejich know-how a teprve pak rozhodovat o dalším směřování. Moc se těším, až budu moct uplatnit své zkušenosti z desetiletého vedení Heureka Group," uvedl Braverman.

Provozní firma Slevomat.cz v roce 2022 utržila přes 860 milionů korun. V meziročním srovnání to je nárůst o 313 milionů. Čistý zisk vyskočil ze 75 milionů na 183 milionů korun. Čísla za rok 2023 firma doposud nezveřejnila.