Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Petr Kolečko dotočil novou fotbalovou komedii, do kin půjde v srpnu 2025

08:34, 16. 7. 2024

Pilný scenárista a režisér Petr Kolečko (Přes prsty, Zbožňovaný) společně s Vladimírem Skórkou (Lajna, Co ste hasiči) dokončili natáčení nové komedie z fotbalového prostředí. Nový film Kouzlo derby (foto), o kterém jsme informovali již před několika měsíci, by do kin měl vstoupit v srpnu 2025.

Kouzlo derby se natáčelo během letošního května a června, kromě jiného na stadionu pražské Sparty nebo na dalších lokacích v Praze (Letná). "Ve filmu podle scénáře Petra Kolečka se prolíná několik příběhů, které spojuje jedno důležité fotbalové utkání mezi Spartou a Slávií." V hlavních rolích se představí Jiří Langmajer, Jitka Čvančarová, Michal Dlouhý, Petra Nesvačilová, Ondřej Sokol, Martin Finger, Michal Isteník, Robert Nebřenský, Jiří Vyorálek nebo Jiří Lábus.

"Příběhy našich hrdinů se točí okolo historicky nejvýznamnějšího fotbalového utkání mezi dvěma odvěkými pražskými rivaly - Spartou a Slavií. Nejde však o film určený čistě pro fotbalové fanoušky. Prostředí letenského stadionu a důležitého zápasu slouží spíše jako kulisa pro rozehrání osobních příběhů jednotlivých postav, které se proplétají a doplňují. Každý z našich hrdinů má k fotbalu a onomu zápasu nějaký vztah a postupně zjišťujeme jaký. Myslím, že fotbal v našem filmu symbolizuje vášeň člověka pro něco v životě, a pozici takové vášně v životě každého z nás. A takovou vášní nemusí nakonec být jen fotbal," komentoval Kolečko.

Producentem filmu je fotbalový klub AC Sparta Praha, který ovládá miliardář Daniel Křetínský. Výkonným producentem a koproducentem je společnost Logline Production/Petr Erben (viz rozhovor výše). Distribuci a obchod s právy zajišťuje Bontonfilm (Martin Palán).