Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televize Nova začne streamovat působivou dokumentární sérii o kauze Kramný

08:30, 17. 7. 2024
Televize Aleš Borovan

Velká bulvární kauza Kramný o vraždě/úmrtí dvou Češek v egyptské Hurghadě v roce 2013 se dočkala dokumentárního zpracování. Televize Nova začne od pátku 19. července streamovat na platformě Voyo pětidílnou sérii Kauza Kramný, každý nový díl se objeví vždy následující pátek.

Dodnes v tomto případě panují určité pochybnosti. Na konci července 2013 byla v hotelovém pokoji hotelu Titanic Palace v egyptském letovisku Hurghada objevena těla matky a dcery. Za jejich vraždu byl nakonec v České republice obžalován a odsouzen manžel a otec Petr Kramný. Byť řada znalců nebo spolek Šalamoun poukázala na slabiny verze obžaloby (zabití údajně zásahem elektrického proudu). Novácká série se k případu vrací ve výpovědích příbuzných, blízkých přátel, právníků, znalců, odborníků i samotného Petra Kramného.

Režisérem Krauzy Kramný je Petr Hátle (Manželé Stodolovi, Kmeny), kreativní producentkou Novy Erika Hníková. Pro Voyo sérii natočila produkční společnost MasterFilm s producentkou Dagmar Sedláčkovou. Autorkou scénáře je Kristina Májová.

"Oslovil jsem desítky lidí, kteří byli součástí rodiny a nejbližšího okolí Kramných. Většina z nich se se mnou ochotně sešla, ale natáčení se nechtěla zúčastnit. Každý asi z trochu jiných důvodů. Spojovala je bolest ze smrti jejich blízkých, ale i obava z toho, jak budeme jejich příběh vyprávět. Velmi si vážím toho, že se v naší sérii objeví nejbližší kamarádky Moniky Kramné. Rozhodly se vystoupit, aby uvedly na pravou míru některé z mýtů, které byly o Monice Kramné šířeny. Vážím si i účasti rodičů Petra Kramného," uvedl Hátle.

Kramný se k činu nikdy nepřiznal. "Nezpochybňujeme Kramného vinu, Petr Kramný je odsouzený vrah, ale v sérii poukazujeme na "bílá" místa ve vyšetřování a dáváme prostor i straně, která tvrdí, že Petr Kramný nikoho nezabil. Na prvním místě jsou lidé, kterým kauza změnila život na obou stranách konfliktu," komentovala Hníková.