Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tržby televizní firmy O2 opět překročily půl miliardy korun

09:32, 19. 7. 2024

Televizní dceřinka operátora O2 Czech RepublicO2 TV (majitel PPF), která vyrábí 5 licencovaných TV sportovních kanálů O2 TV SportO2 TV FotbalO2 TV TenisPremier Sport 2 CZ a Premier Sport 2 SK, po poklesu v roce 2022 loni opět zvedla tržby nad půl miliardy korun.

O2 TV v roce 2023 utržila 534 milionů korun. V meziročním srovnání to je nárůst o 82 milionů. Hlavním zdrojem příjmů jsou platby od operátorů, část peněz pochází z prodeje reklamy. Čistý zisk se meziročně navýšil z 22 milionů na více než 26 milionů korun. Firma loni nevyplácela žádné dividendy.

Zásadním obsahem pro všechny provozované kanály jsou sportovní přenosy z fotbalové Fortuna:Ligy, UEFA Champions League, tenisové TWA, basketbalové Euroligy nebo hokejové Tipsport Extraligy. O2 TV loni v tendru Ligové fotbalové asociace získala televizní práva na nejvyšší fotbalovou Fortuna:Ligu na pět ročníků soutěže, tedy do roku 2029. Cena balíku práv se odhaduje na nižší stovky milionů korun.

Kromě výše jmenovaných sportovních TV kanálů dceřinka O2 TV produkuje další kanály - pro O2 TV Sport, O2 TV Fotbal a O2 TV Tenis vyrábí tzv. multidimenzi prostřednictvím dalších 6 TV kanálů určených pro vysílání více souběžných přenosů, extra záběry kamer atd. Televizní společnost vyrábí i vlastní pořady/magazíny jako Tiki TakaČeská ulička, Bomby na ledu nebo Handi Talks.

Mateřský operátor O2 Czech Republic poskytuje mobilní a pevné služby téměř 7 milionům zákazníků. Vedle televizní firmy operátor O2 provozuje rovněž IPTV stejného jména. V roce 2023 měla televizní platforma O2 TV mít téměř 800 tisíc předplatitelů.