reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Podivný incident Miraie Navrátila ničí koncertní byznys. Mirai ruší Summer Festy

12:20, 3. 8. 2024
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Velké náklady, investice do promotion, energie, čas atd. týmu kolem kapely Mirai (foto; manažerem je Jiří Kouba, na organizaci se podílejí další lidé z Universal Music) přicházejí z velké části vniveč. Dlouho plánované speciální letní festivaly Mirai Summer Fest se ruší, důvodem je poněkud obskurní příhoda frontmana kapely Miraie Navrátila.

Zatím není úplně jasné, co se stalo. Jediné, co se ví, že Navrátil se na nedávném koncertu Eda Sheerana stal účastníkem incidentu, jeho výsledkem je zlomená čelist zpěváka Mirai a nutnost rekonvalescence. Kapela a organizační tým proto zrušily zbývající zastávky Mirai Summer Festu v letošním roce, celkem se jednalo o devět letních festivalů. Summer Fest se tak má přesunout na rok 2025. Původně šňůra festivalů zahrnovala 18 zastávek, zrušena tak byla polovina významné byznysové akce.

"O Summer Fest v žádném případě nepřijdeme. Ani my, ani vy. V příštím roce si vynahradíme nejen místa, která jsme nestihli, ale pro velký úspěch přidáme i nějaká další. Aktuálně za sebou máme půlku šňůry, na které jsme se naučili spoustu věcí, od vás všech získali feedback a tak jsme ready na ještě vyladěnější Mirai Summer Fest 2025. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Nové termíny a podrobnosti dáme vědět v příštím týdnu," oznámila kapela.

Mirai letos v dubnu vydali čtvrtou desku Tomodachi. Ta vychází v desátém roce existence Mirai a tři roky po poslední studiovce Maneki Neko. Skupina, která patří do špičky českého hudebního byznysu, má doposud na kontě řadu hudebních ocenění, tři vyprodané O2 Areny i turné po největších českých halách. Ve svém katalogu má kapela tři platinové desky - Konnichiwa (2017), Arigatō (2019) a Maneki Neko (2021).