reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televize Prima dotočila nový kriminalistický seriál Hrdina

18:37, 6. 8. 2024

Tvůrčí a produkční tým, který stál za úspěšnou sérií Polda (hlavní role David Matásek), dotočil pro Primu další detektivní sérii. Novinka se jmenuje Hrdina (foto) a ve vysílání by se měla objevit ještě v letošním roce.

Výkonnou produkci Hrdiny měla na starosti stejná firma jako u Poldy - Filmbrigade producenta Petra Bílka. Na režijní židli se opět objevil režisér Jaroslav Fuit. Celkem vzniklo osm dílů Hrdiny. V hlavních rolích se objeví Jan Nedbal jako detektiv Adam Hrdina, Kristýna Boková coby státní zástupkyně Lucie a trojku uzavírá Ondřej Malý jako major Říha.

"Adam Hrdina je neřízená střela. Domýšlivý policajt, se kterým je těžké pracovat, ale který má v sobě dost velkou dávku lidskosti, abyste ho měli rádi. Hrdina není právě týpek, kterého mají všichni rádi. I státní zástupkyně Lucie Bartošová ho zpočátku nemůže vystát, přesto pro něj ale postupně najde porozumění. Hrdinovi nedělá problém dostat se do kárného řízení a má poměrně neformální pracovní vystupování. Pokud bude muset, dopustí se i vloupání. Snaží se pomáhat lidem v nouzi a vystavuje se pro ně nebezpečí. Celým seriálem prochází i nevyřešená minulost Adama Hrdiny a tu bude chtít detektiv rozlousknout za každou cenu," nastínila děj Prima.

TV Prima celkem natočila šest řad Poldy, které byly odvysílány v letech 2016 až 2024. Poslední, šestou řadu Poldy (8 dílů, vysílání únor až duben 2024) sledovalo v průměru 1,12 milionu diváků v 15+. Podíl na sledovanosti dosáhl 29,9 procenta.