Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Producent Šlajer točí pro Canal+ novou thrillerovou minisérii

16:55, 11. 8. 2024

Streamovací platforma Canal+ Česká republika a Slovensko, kterou ovládá francouzská Groupe Canal+, investuje do dalšího původního tuzemského seriálu. Třídílný politický thriller Moloch (foto) se odehrává v současném světě intrik vysoké politiky a tajných služeb ve střední Evropě.

Projekt vzniká pod značkou Canal+ Original v producentských společnostech Bionaut a Raketa (u první firma je majitelem producent Vratislav Šlajer, u druhé Bionaut a Lukáš Hanulák). Jedná se o česko-slovensko-ukrajinskou koprodukci. Servisní výrobu zajišťuje Bionaut Works. Výkonnou produkci mají na starosti Vlaďka PoláčkováJakub Medek.

Natáčení Molocha odstartovalo v Česku 22. července a bude pokračovat do konce října na Slovensku a na Ukrajině. Premiéra série je na SVOD Canal+ v České republice a na Slovensku plánovaná na jaro 2025. Platforma již jeden český seriál vyprodukovala - příběh z doby národního obrození Dcera národa (výkonná produkce Barletta), premiéru na Canal+ bude mít v září 2024.

V Molochovi se Miroslav Donutil představí v roli prezidenta České republiky a postavu investigativního novináře ztvární Jan Révai. Mladá polská herečka Eliza Rycembel, která na sebe upoutala pozornost ve snímku nominovaném na Oscary Corpus Christi, se ujme role online vyšetřovatelky Julie. Příběh na pozadí skutečných událostí vzniká podle scénáře Štefana Titky (Dáma a Král, Doktor Martin, Mamon) a v režii Lukáše Hanuláka (Dáma a král, Specialisté). "Velkou radost mám z podpory Eurimages z nově vzniklého programu pro seriálové koprodukce, kterou jsme získali jako vůbec první projekt ve střední Evropě," uvedl Hanulák.

"Aktuálnost našeho napínavého příběhu akcentují smutné kauzy posledních měsíců, útoky na amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa nebo pokus o atentát na premiéra Slovenské republiky Roberta Fica. Naším příběhem chceme podobným událostem dát hlubší společenský a morální kontext, Moloch bude ale především napínavý thriller s překvapivými odhaleními inspirovaný naším oblíbeným žánrem politických thrillerů 70. a 80. let minulého století," komentoval Titka. Premiéra série je na streamovací platformě Canal+ v České republice a na Slovensku plánovaná na jaro 2025.