Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Původní, ztrátový e-shop CZC.cz zmizí, přesune se na platformu mateřského Allegra

12:46, 13. 8. 2024

Po měsících spekulací (psali jsme již dříve) polská e-commerce platforma Allegro odtajnila plány s svým českým prodělečným online obchodem s elektronikou CZC.cz - e-shop z dosavadní domény zmizí a zákazníci budou na CZC nakupovat v rámci platformy Allegro.

Přesun by měl být dokončen do letošního září. "CZC Shop na platformě Allegro je a zůstane upravenou verzí stávajícího e-shopu CZC.cz se známým uživatelským rozhraním. Z technických důvodů nebudeme schopni přenést všechny funkce, které poskytuje e-shop CZC.cz, jsme rozhodnuti nový CZC shop na platformě Allegro dlouhodobě vylepšovat. Doména CZC.cz bude funkční i nadále, a to především k řešení reklamací či dalších záležitostí týkajících se záruky zboží."

Celá akce je součástí širší koncentrace e-shopů a firem v Česku, ovládaných Allegrem, na jedno místo. Integrace se týká jak nabídky zboží, interních procesů, tak i marketingové komunikace a preference brandu Allegru (upozadění značky se týká například Mall.cz). Jak jsme napsali již loni na podzim, v rámci zefektivnění interních procesů napříč celou regionální skupinou se polské online tržiště v Česku rozhodlo sloučit všechny dosavadní subjekty - Internet Mall, CZC.cz, AMG Media a WE|DO CZ - do jedné právní entity s názvem Allegro Retail.

Allegro získalo CZC.cz jako součást tehdejší prodělečné skupiny Mall Group během akvizice, která byla finalizována přibližně před dvěma lety. Objem transakce se pohyboval na úrovni 23 miliard korun. Prodejci byly PPF, EC Investments Daniela Křetínského a Rockaway Capital Jakuba Havrlanta. CZC.cz v roce 2023 utržil 4,351 miliardy korun. Obchod loni prodělal 356 milionů korun.