Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Velké turné Kabátu oslaví 35 let kapely ve stejné sestavě

08:36, 15. 8. 2024
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Jedna z nejúspěšnějších českých kapel Kabát (foto) se po dvouleté přestávce vrací k velkému koncertnímu byznysu. Na konci září odstartuje turné Po Čertech Velký Turné 2024 na stadionech nebo v arénách.

Turné aktuálně zahrnuje 20 zastávek, z toho čtyři na Slovensku. Kabáti tak na podzim zahrají v Chomutově, Brně (dvakrát), Bratislavě, Košicích, v Pardubicích, Hradci Králové nebo dvakrát v Praze. Skupina čerstvě oznámila, že se jí se podařilo nahradit plánovanou koncertní zastávku v Olomouci Prostějovem. Původně chystaný koncert se ani přes veškerou snahu managementu nakonec uskutečnit nemůže, a proto vyhledal adekvátní náhradu.

"Obrátili jsme se na město Prostějov a jeho zimní stadion a ti nám obratem nabídli azyl pro náš koncert. Všichni, kterých se to týkalo, a potřebovali jsme jejich souhlas, nám vyšli maximálně vstříc. My jim za to moc děkujeme! S ohledem na vzdálenost od Olomouce to považujeme za ideální možnou náhradu a všechny olomoucké fanoušky tímto zveme do Prostějova. Termín se nemění, tj. koncert je naplánovaný na 26. října 2024," uvedli zástupci Kabátu.

Kabát bude na turné propagovat svoji poslední desku El Presidento (vyšlo na podzim 2022). Kapela a její organizační tým se rozhodly pro koncertní uspořádání 360º.  To znamená, že kapela hraje uprostřed hlediště. "Scéna je otevřená do všech stran! Zvuk a vše je navrženo tak, aby měli všichni stejný vjem z každého koncertu," uvedla kapela na svém webu.