Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

V Reflexu končí podcast Hodina Dějepichu, tvůrci startují vlastní projekt

20:49, 26. 8. 2024

Na konci září v Reflexu (vydavatelský dům Czech News Center - CNC) vyjde poslední díl podcastu Hodina Dějepichu. Její autoři, Tereza Kujová a Jan Studnička (foto), již chystají další projekt, který jejich fanoušci najdou na platformě Forendors.cz.

Opakuje se tak zkušenost, kterou CNC s populárními podcasty má. Vydavatelství Daniela Křetínského v minulosti vybudovalo popularitu podcastera Čestmíra Strakatého v rozhovorovém pořadu Prostor X. Strakatý paralelně spustil vlastní projekt na HeroHero a na podzim 2023 Prostor X opustil zcela.

To samé se nyní děje po více než dvou letech práce pro CNC s autory Hodina Dějepichu. Jejich novinka  se jmenuje HistoRIP. Bude "zábavným způsobem mapovat nejzvláštnější a nejpozoruhodnější příběhy historie." První díl posluchači najdou na Forendors.cz 4. října.

"Rozhodnutí ukončit naši spolupráci s Reflexem bylo náročné. Od října se plně přesouváme na Forendors. Již rok tam tvoříme pořad Stanice hrůzy. Za poslední rok jsme tak měli srovnání tvorby na vlastní pěst i se zázemím velkého mediálního domu. A rozhodli jsme se vykročit pouze na vlastní nohu. Ke konci září tak oba s Honzou Reflex opouštíme a budeme se naplno věnovat naší společné autorské tvorbě. Budeme pokračovat ve Stanici hrůzy a 4. října přidáme první epizodu novinky HistoRIP," komentovala Tereza Kujová.