Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Economia se přestěhovala do nového sídla v Holešovicích, s výhledem na Vltavu

17:51, 30. 8. 2024

Mediální dům Economia (majitel Zdeněk Bakala) v těchto hodinách dokončil stěhování veškerého vybavení, redakčních systémů a navazujících věcí do nového sídla v pražských Holešovicích, těsně u Vltavy. V dosavadním sídle v Karlíně (foto se shromážděnými redaktory dole pod textem) Economia fungovala od roku 2013.

Podle informací Borovan.cz novináři a další zaměstnanci Economie dostali v úterý 27. srpna home office. Ve středu a ve čtvrtek stěhovací firmy přesouvaly veškeré vybavení na nové působiště, aktuálně se vše dokončuje. V pondělí 2. září do nových kanceláří a open spaců dorazí psavci Hospodářských novin, Aktuálně.cz, Ekonomu nebo HN.cz, na stolech pak najdou obligátní krabice se sbalenými věcmi.

Nové sídlo vydavatele Hospodářek se nachází v kancelářského komplexu Port7 (titulní foto plus fota pod textem). Economia v dosavadní budově využívala plochu 4500 m². Nové kanceláře budou mít menší plochu, 1500 m². V novém sídle bude 160 pevných míst plus 50 sdílených. Podle výroční zprávy firmy mělo vydavatelství na konci roku 240 zaměstnanců, o rok dříve 275. Přestěhování do nových prostor by v každoročním rozpočtu Economie mělo přinést úsporu přibližně 20 milionů korun.