Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Prima odstartovala novou řadu Česko Slovensko má talent, Nova zase spustí další Love Island

17:33, 1. 9. 2024

Součástí podzimního programu Primy i Novy budou velké soutěžní a reality show, které by se vedle seriálů měly stát hlavními lákadly pro diváky a tím pádem pro investice zadavatelů. Televize Prima v pátek 30. srpna odstartovala novou, již 12. řadu talentové show Česko Slovensko má talent, konkurenční Nova zase spustí 2. září další řadu reality show Love Island (Voyo, hlavní Nova a Nova Fun).

Aktuální ročník Česko Slovensko má talent (foto) nabídne v terestrice a na Prima+ pět porotců v každém dílu - ke stálicím, jako jsou Jakub Prachař, Marta Jandová, Diana Mórová a Jaro Slávik, se přidají Leoš Mareš, Eva Burešová a Mária Čírová. Složení poroty tak bude v každém dílu jiné. Moderátory zůstávají David Gránský a Jasmina Alagič Vrbovská. Vítěz ČSMT 2024 získá výhru 40 tisíc eur (cca milion korun). Po čtrnácti castingových dílech přijde živé finále, ve kterém budou rozhodovat jen diváci.

Čtvrtá řada muchlovací show Love Island Česko & Slovensko odstartuje v pondělí 2. září na Voyo a o den později na obrazoce TV Nova. Další díly budou ve vysílání Nova Fun. Ve vile na španělském ostrově Gran Canaria bude deset "singles" z Česka a Slovenska hledat "pravou lásku" a bojovat o výhru 2 miliony korun. Moderuje Zorka Hejdová.

"Když jsme na podzim roku 2021 poprvé představili Love Island, mělo Voyo téměř 350 tisíc předplatitelů. Dnes jich je díky pořadům, jako je tento, o půl milionu více a v Česku a na Slovensku má služba už více než 850 tisíc předplatitelů. Velmi nás těší pokračující úspěch této show a to, že můžeme divákům přinést její čtvrtou řadu," komentovala Silvia Majeská, programová ředitelka TV Nova a Voyo.

V druhé polovně září Prima navíc přidá novou, licenční show Zrádci, kterou moderuje a provází Vojtěch Kotek. "Základním princem pořadu je zábavná hra Městečko Palermo usíná, která se dočkala velké obliby a je dominantní zábavou prázdnin. Princip hry je jednoduchý - skupiny soutěžících plní denní úkoly, ale zásadní je, že každou noc skupina zrádců jednoho z účastníků ze hry vyloučí."