reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize odstartuje dokumentární cyklus Praha ožralá o kultovních hospodách

15:12, 5. 9. 2024
Televize Aleš Borovan

Zdařilý knižní bestseller autorské dvojice Radima Kopáče a Petra Stančíka Praha ožralá (2021; nakladatelství Academia) si našel cestu na televizní obrazovky. Česká televize dnes začne vysílat osmidílný dokumentární cyklus, který na základě této knihy vznikl.

"Svérázný cyklus Praha ožralá diváky zavede do nejrůznějších pražských podniků, které se mohou pyšnit jedinečnou minulostí i současností. Na otázku, kam chodil na pivo Jan Neruda, Franz Kafka či Bohumil Hrabal nebo jaké zločiny poznamenaly nejen pověst vybraných hospod, odpoví místní výčepní a štamgasti v rozhovorech s Janem Hájkem (průvodce pořadu, pozn. aut.). Ten navíc v bonusových videích, která budou od 12. září dostupná v iVysílání a na sociálních sítích ČT, prozradí, které hospody si zahrály v ikonických českých filmech Samotáři, Adéla ještě nevečeřela a Pupendo."

Režisérem Prahy ožralé (foto) je Petr Hátle (rovněž námět; Manželé Stodolovi, Kauza Kramný), produkci měla na starosti Tereza Podlipná a Tomáš Vonšovský. Výkonným producentem byl Jiří Vlach a kreativní producentkou ČT Alena Müllerová.