reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Producent Macola začal točit nový film, hlavní role mají Švehlík, Pecháček a České středohoří

11:20, 12. 9. 2024
Film Aleš Borovan

Produkční firma Mimesis Film Jana a Alžběty Macolových (Il Boemo, Nikdy nejsme sami) začala točit nový film Wirbel (foto) s Davidem Švehlíkem a Judit Pecháček v hlavních rolích. Snímek se natáčí v Ústeckém a Plzeňském kraji a na Slovensku. Do kin by měl vstoupit v říjnu roku 2025.

Wirbel je prvním celovečerním hraným filmem režiséra Tomáše Hubáčka (na fotce uprostřed), který si k němu sám napsal i scénář a skládá hudbu. Dosud natočil několik krátkých filmů a videoklipů. "Vyhořelý Martin (David Švehlík) objevuje ve zděděném domě staré mapy a záhadnou Agnes (Judit Pecháček). V jejích stopách pátrá po tajemství vyhnaných obyvatel Wirbelu a po rituálech, které krajinu po staletí chránily před probuzením sil, jež ji mohou nenávratně poškodit." stěžejní roli ve filmu tak hraje i krajina Českého středohoří.

"Úžasná krajina Českého středohoří má na české poměry naprosto nezvyklý reliéf, ty stepní špičaté pahorky jsou jako z jiného světa. Svět Wirbelu je ale především zemí polí, sopečné vršky jsou jenom takové koření. Mojí ambicí je ukázat naši notoricky známou zemědělskou krajinu způsobem, který člověka uchvátí, omámí. Film jsme připravovali sedm let a lokace pro natáčení jsme hledali bez nadsázky celou tu dobu. To, co se nakonec dostane do filmu, je tedy taková špička ledovce. Děj se točí kolem poničených soch a křížů v polích," komentuje Hubáček.

"Každým novým filmem, na kterém se jako producent podílím, se snažím vyzkoušet si něco nového a posunout tak své znalosti filmové tvorby o kousek dál. A projekt Wirbel Tomáše Hubáčka pro mě představuje příležitost seznámit se světem žánrových filmů. Slovo Wirbel znamená v českém překladu "vír". A tento vír je klíčem ke krajinné záhadě, kterou budeme v našem filmu řešit," doplňuje Macola.

V dalších rolích se objeví Martin Finger, Alexej Pyško, Markéta Coufalová nebo Milan Mikulčík. Kameru má na starosti Alan Soural (Patrola).