reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Místo 168 hodin Česká televize nasadí show Lucie Výborné

08:09, 19. 9. 2024
Televize Aleš Borovan

Veřejnoprávní Česká televize už má náhradu za problematický pořad 168 hodin, kritizovaný za odbitou novinářskou práci a nedodržování Kodexu ČT. Magazín, moderovaný Norou Fridrichovou, byl zrušen během letních měsíců, moderátorka nedávno sama opustila Kavčí hory.

Od začátku října, konkrétně od 6. října, půjde na ČT1 od 21:30 (původní čas pro 168 hodin) Výborná Show, talk show moderátorky Lucie Výborná (foto). Ta se sem přesune z ČT2. Radu ČT o tom včera informoval ředitel ČT Jan Souček. Výborná Show, kterou podle Součka minulý týden sledovalo na 350 tisíc diváků, v programu ČT odstartovala letos na jaře.

Kromě toho ČT vyvíjí nové formáty, které doplní stávající portfolio publicistických pořadů Kavčích hor. "Připravuje se čistě pozitivní formát v podobě dokumentární publicistiky. Nové formáty vzniknou v oblasti kritické žurnalistiky, budou se zaměřovat na chybějící úhly pořadu se značným společenským přesahem," uvedl Souček. Novým pořadem, který vyvíjí Divize zpravodajství a publicistiky a Divize obsah, bude kupříkladu publicistický pořad Reportéři speciál, který by měl kombinovat prvky investigace a solutions žurnalismu.

Dalším formátem, který je aktuálně podle Součka před "pilotováním", je Fenomén (pracovní název). "Půjde o aktuální publicistiku se širokým záběrem témat, které ve stávající struktuře publicistických formátů nejsou pokrývána, jako je například vzrůstající násilí ve společnosti, školský vzdělávací systém, obezita u dětí, drahá stomatologická péče a její dostupnost atd.," oznámil Souček. Tento pořad nebude moderovaný, bude natáčený reportážním přístupem.

Třetím vyvíjeným pořadem je Galerie (opět pracovní název), který nabídne "společenskou pozitivní publicistiku", dokumentární portréty zajímavých osobností z nejrůznějších oborů lidské činnosti. "Každý díl se má věnovat jedné osobnosti, kterou by představil v nejrůznějších prostředích a situacích," doplnil Souček. Čtvrtý vyvíjený pořad by měl přinést publicistické shrnutí týdne "s nadhledem".