Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mirai roztočili vlastní koncertní byznys, odstartovali téměř vyprodaný Summer Fest

09:09, 21. 6. 2024
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Po vzoru kapel a umělců jako Kryštof, David Koller nebo Chinaski spustila popová kapela Mirai (foto) a její organizační tým vlastní koncertní byznys, postavený na letních festivalech. V těchto dnech kvarteto kolem Miraie Navrátila zahájila sérii Mirai Summer Festů, která končí v září.

Mirai Summer Fest zahrnuje 18 zastávek, podle organizátorů je šňůra koncertů "téměř vyprodaná". To signalizovalo již první vystoupení v Riegrových sadech v Praze, které kapela vyprodala hned třikrát. Hudební show tak vidělo asi 10 tisíc lidí. "Fanouškům se v bezprostřední blízkosti věnovali od tří odpoledne až do půlnoci v rámci rozmanitého programu a nechyběla ani významná jména na straně hostů. Jako překvapení večera oznámila kapela Mirai svůj jediný koncert na příští rok. Největší show kariéry přivezou do pražského Edenu," uvedli zástupci vydávajícího labelu Universal Music.

Kromě večerní show byla pro příznivce Mirai v Riegrových sadech nachystaná tombola, live talkshow aneb kolo smůly, akustický koncert, herní zóna, afterparty DJ Miraie a rovněž občerstvení, které "pečlivě vybírali sami kluci podle gastromapy Lukáše Hejlíka". Jako hosté vystoupili Ben Cristovao, Adam Mišík, Pam Rabbit, Annabelle, rapper Dorian nebo kapela Pablo's.

"Třetí Praha je za náma. Já jsem fyzicky úplně vyšťavenej, ale duševně v nebi. Jsem šťastný, že po tom roce příprav vše krásně klaplo včetně počasí, díky moc a těšíme se na vás v Českém Krumlově," komentoval Mirai Navrátil.

Na začátku července tak popová kapela navštíví vyprodaný Český Krumlov, hned další víkend Jihlavu a Potštejn. Celá série osmnácti Summer Festů končí 15. září v Plzni. Mirai letos v dubnu vydali čtvrtou desku Tomodachi. Ta vychází v desátém roce existence Mirai a tři roky po poslední studiovce Maneki Neko. Skupina, která patří do špičky českého hudebního byznysu, má doposud na kontě řadu hudebních ocenění, tři vyprodané O2 Areny i turné po největších českých halách. Ve svém katalogu má kapela tři platinové desky - Konnichiwa (2017), Arigatō (2019) a Maneki Neko (2021).