reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Silk Films začala točit nový film s Pavlou Tomicovou a Janem Cinou v hlavních rolích

08:06, 27. 8. 2024
Film Aleš Borovan

Produkční firma Silk Films Alžběty Janáčkové a Martiny Štruncové začala točit nový celovečerní film Šimona Holého (A pak přišla láska...). Hlavní role ve snímku Chica Checa ztvární Pavla Tomicová a Jan Cina.

Snímek se natáčí převážně v Ústeckém a Plzeňském kraji, ale také v Brně či ve Francii. Do kin melancholická komedie vstoupí příští rok či počátkem roku 2026. V dalších rolích se objeví Alexandra Borbély, Alena Doláková, Jitka Schneiderová, Natálie Řehořová, Sára Venclovská, Erwan Kepoa Falé, Věra Janků, Ludmila Sonková atd.

"Film podle scénáře Šimona Holého vypráví příběh Zdeny (Pavla Tomicová) a jejího syna Lukáše (Jan Cina). Zdena žije již několik let sama ve vesnici a její matka, která tráví poslední měsíce svého života v nemocnici, má jediné přání: znovu vidět někoho jménem Helena. Kdo je Helena, postupně zjišťuje její vnuk Lukáš, který se vrací domů ze zahraničí, aby se s babičkou naposledy rozloučil."

Snímek vzniká v koprodukci České republiky, Slovenska a Francie. Koproducenty snímku jsou Česká televize (Jaroslav Sedláček), ArinaFilm (Silvia Panáková) a French Connection (Fred Bellaiche).