reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rapper Řezník dotočil nový celovečerní film Na plech

08:21, 29. 8. 2024
Film Aleš Borovan

Režisér a scenárista Martin Pohl, známý také jako kontroverzní rapper Řezník nebo jako autor Mártyho frků, dotočil svůj nový film s názvem Na plech (foto). Řezník již má režijně na kontě filmy Párty Hárd (2019) a Párty Hárder: Summer Massacre (2022).

V novém filmu hrají Jan Hofman, Julius Oračko, Karel Oračko, René Oračko, Vladimír Škultéty, Tomáš Jeřábek, Robert Nebřenský, Marek Milko nebo Milan Šteindler. Po vzoru československé nové vlny Pohl kombinoval profesionální herce s neherci. Film vznikal během letošního léta, poslední klapka padla v polovině léta. Producentem Na plech je Pavel Vácha.

"Pro co největší autentičnost jsme část filmu natáčeli v prostředí Ruzyňské věznice, která přímo sršila inspirací. Veškeré audio z této lokace je pravé, takže jakýkoliv zvuk hádky, nářku či bičování pochází z útrob tohoto bohem zapomenutého místa," komentoval Pohl.

"Část fanoušků byla po vydání Párty Hárder: Summer Massacre zklamaná, jelikož se těšila na svou oblíbenou postavu otylého vařiče Grundzy. Záměrně jsem ho ze snímku vynechal, protože takhle komplexní charakter si pochopitelně zaslouží větší prostor. Právě on je jednou z hlavních postav filmu Na plech, kde je postupně odkrývána jeho laskavá stránka coby milujícího a starostlivého otce tří nezbedných synů," doplnil Pohl. Premiéra je naplánovaná na 23. ledna 2025.