reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pavlíček spolu s Karhánkovou dotočili rodinný film Můry, do kin půjde v roce 2025 Hráči dne

08:11, 30. 8. 2024
Televize Film Aleš Borovan

Režisér Tomáš Pavlíček (foto; Přišla v noci, Chata na prodej) ve spolupráci s Kateřinou Karhánkovou (Plody mraků, Mlsné medvědí příběhy) dokončil natáčení dalšího celovečerního filmu. Rodinný film Můry "ukazuje peripetie často velmi náročných pubertálních přátelství a dynamiku sourozeneckého pošťuchování".

"Snažíme se, aby film Můry byl kombinací trochu strašidelného filmu a víc komedie. Bubák tam sice bude, ale nebude strašlivě strašidelný, chceme, aby se dětský divák během filmu smál. Já jsem se jako dítě samozřejmě bál příšer, které mám pod postelí, bál jsem se tam i koukat. Moje maminka mě tím pravidelně strašila, takže se v tomto filmu trochu snažím prorazit strach ze svého dětství. Pro mne je to návrat do dětství a dospívání. Vždyť i exteriéry jsme natáčeli na sídlišti v Chrudimi, kde jsem v dětství do svých šesti let žil," komentoval Pavlíček.

Ve filmu hrají Anna Vyčítalová, Terezie Holá, Martin Kubus, Otto Dušek, Jana Plodková, Lukáš Latinák nebo Anton Šulík. Producenti jsou MasterFilm  (Jakub Mahler, Tomáš Michálek), Punkchart Films (Ivan Ostrochovský, Katarína Tomková). Koproducentem je Česká televize, distributorem Cinemart. Premiéra je naplánována na podzim 2025.