reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rádio Prostor mění programové schéma a má novou šéfredaktorku zpravodajství Hráči dne

Rádio Prostor (skupina SPM Media), první on-air podcastové rádio, posiluje zpravodajství a aktuální obsah. Novou šéfredaktorkou zpravodajství se stala Magdalena Korcová (foto). V minulosti působila v rádiích Expres FM a Classic Praha, která spadají pod Seznam.cz, a nebo v České rozhlase. Personální novinka souvisí s rozšířením vysílání od září. Nově vysílá už od šesti hodin a vysílání v českém jazyce končí až v 22:00. V nočních časech vysílá na frekvencích Radia Prostor BBC.

Mění se i programové schéma. V uplynulém půlroce nabízelo Radio Prostor posluchačům především mluvené  slovo v podobě úspěšných podcastů z online prostředí. Nově se chce v hlavních vysílacích časech soustředit také na aktuální zpravodajství a servisní informace. "Celé ráno a dopoledne se ve vysílání věnujeme aktuálnímu dění. Monitorujeme to, co se stalo a sledujeme i to, co se teprve dít bude. Aktuální zprávy vysíláme každou půlhodinu a co se nevejde do zpráv, uslyší naši posluchači v proudovém vysílání. To začíná v šest hodin a končí v poledne, odpolední proud pak startuje v 16:00 a trvá až do 19:00," uvedla Korcová.

Spolu s ní se o náplň obsahu stará Tomáš Menschik, který donedávna působil jako editor sesterského online deníku Echo24.cz. Dříve dělal v Lidových novinách a nebo v Českém rozhlasu Plus. Novými moderátorskými posilami jsou například Nikola Bojčev, Petra Květová Štěpánková, Jana Adamcová, Žaneta Slámová, Barbora Hlaváčková nebo Kateřina Voltrová.

Podcasty budou i dál tvořit důležitou část celodenního vysílání. Nově jim ale bude patřit jenom část celodenního programu a to od 12:00 do 16:00 a pak večer od 19:00 až do 22:00. Program podcastových pásem tvoří především podcasty Echo24.cz ale i podcasty od nezávislých autorů.