reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Vydavatel on-line zpravodajství Drbna získává nový časopis o ekonomice

08:01, 24. 9. 2024

Českobudějovický vydavatel online regionálních zpravodajských titulů Drbna, společnost Trima News (TN), akvíruje další mediální titul. Pod jeho křídla přechází ekonomický magazín Trade-off.

Vydavatelství Trima News převzalo projekt čtvrtletníku Trade-off od Centra ekonomických a tržních analýz (CETA), které tento magazín v roce 2015 založilo a provozovalo až do období pandemie COVID-19. Ta dočasně utlumila činnost magazínu, jehož obnova pak narážela "na plné vytížení pracovních kapacit CETA". Nový vydavatel do titulu nasazuje nové vedení - na obsah projektu bude dohlížet šéfredaktor vydavatelství Trima News, Michael Daněk.

Trade-off se nyní bude podle zástupců TN bude zaměřovat na ekonomické zpravodajství, detailní analýzy aktuálních témat a dlouhodobé projekty. "Projekt bude i nadále dávat prostor mladým analytikům a odborníkům, kteří přinesou nové perspektivy na klíčová ekonomická témata." "Trade-off skvěle zapadá do naší strategie rozšiřování portfolia, které chceme obohatit o silný ekonomický titul," uvedl Libor Matoušek (foto), výkonný ředitel a většinový majitel Trima News.

Společnost Trima News v roce 2023 utržila téměř 28 milionů korun. O rok dříve to bylo 30 milionů. Čistá ztráta se meziročně prohloubila z 600 tisíc na loňských 2,9 milionu korun.