reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Canal+ nasazuje svůj první český seriál, v roce 2025 se přidá i Česká televize Hráči dne

12:51, 24. 9. 2024

Zahraniční streamovací platforma Canal+ nasadí online svůj první český seriál - šestidílnou sérii Dcera národa (foto). První díl budou moci diváci shlédnout od 29. září plus na satelitní stanici Canal+ Action. V roce 2025 Dceru národa do vysílání nasadí i Česká televize, která je koproducentem seriálu.

Dcera národa je svérázná a převážně parodická love story, na motivy skutečných osudů Zdeňky Havlíčkové (1848 - 1872), dcery známého novináře Karla Havlíčka Borovského z doby národního obrození. Seriál nabízí zvláštní směs kulis a postav národního obrození (plus někdy zavádějících a poněkud nepřesných reálií ze života Zdeňky Havlíčkové) a druhé poloviny 19. století, příběh spíše jako z počátku 20. století plus výstřelky a propriety 21. století (služka nosí v nose kovový kroužek, stařena v animovaných titulcích ukáže ukazováčkem "fuck off", techno a stroboskopy na obrozeneckém bále, užívání slov "super" a "fér", nezbytný černoch a Asiat atd. atd.).

V hlavních rolích se představí Antonie Formanová, dále hrají Jiří LangmajerJan VlasákVladimír JavorskýLeoš NohaRobert Mikluš či Ladislav Hampl. Režii mají na starosti Cristina Groșan a Matěj Chlupáček. Scénář napsala Lucie Vaňková (To se vysvětlí, soudruzi!). Výkonnou produkci měla na starosti Barletta (Matěj Chlupáček, Maja Hamplová).