Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Po sedmi letech se do vysílání Frekvence 1 vrací Pokorný, spory s vedením stanice zapomenuty Hráči dne

10:58, 2. 10. 2024
Rádia Aleš Borovan

Po sedmi letech se do éteru Frekvence 1 (majitel Daniel Křetínský) vrací moderátor Miloš Pokorný (foto). Důvodem jeho odchodu v roce 2017 coby jedné poloviny tehdejšího dua Těžkej Pokondr měl být údajná cenzura výběru hostů jejich pořadu. Jejich hostem se tehdy měl stát novinář Jaroslav Kmenta, který v ten čas vydal knihu s názvem Boss Babiš. S účastí Kmenty ve vysílání údajně nesouhlasil tehdejší ředitel Frekvence 1 Miroslav Škoda.

Nyní jsou tehdejší spory zapomenuty. Pokorný začne na Frekvenci 1 vysílat 21. října, právě v narozeninový týden Frekvence 1. Bude vsazen do frekvenčního sedla v čase od 9:00 do 10:00, tedy mezi ranní moderátory Míru Michálka s Lubkou Ponížilovou a Martu Jandovou.

"Námluvy s Milošem vlastně protékaly časem průběžně. Vždy jsme si o jeho potenciálním návratu povídali s tím, že až nastane ten správný čas... A když Frekvence 1 slavila 30 let, došlo asi k té zásadní rozpravě," uvedl David Šmídt, ředitel Frekvence 1 a Evropy 2. "Pak se do toho po svém vložil Jakub Kohák, rychle vyburcoval obě strany (za což mu touto cestou děkuji) a byla ruka v rukávu!," doplnil Pokorný.