Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Polívka s Donutilem točí novou komedii, čtvrt století po Pelíškách

08:28, 4. 10. 2024
Film Aleš Borovan

Čtvrt století po slavném filmu Pelíšky (1999) se na jednom natáčecím place opět sešli Boleslav Polívka a Miroslav Donutil. V těchto týdnech točí novou filmovou komedii Proč zrovna my? (foto) režiséra Petra Zahrádky (Ženy a život, Chlap na střídačku, Táta v nesnázích, Dáma a Král).

"Děj filmu, který inspirovala francouzská komedie Ooh La La (režie Julien Hervé, 2024), se točí kolem střetu dvou naprosto odlišných rodin - aristokratických Cimburk-Kolovratníků a skromnějších Novákových." Ve filmu se kromě Polívky a Donutila objeví i Jitka Čvančarová, Eva Leinwenbergová, Simona Lewandovská, Jiří Ployhar, Ondřej Bauer, Tereza Blažková nebo Filip Červenka. Autoři scénáře jsou Julien Hervé/Petr Zahrádka.

"Film stojí na výrazných komických postavách, které ztvárňují herci se silným komediálním talentem a autentičností. Moravany hrají skuteční Moravané, Romy zase Romové – jde nám o to, aby každý charakter působil přirozeně a opravdově. Komedie si pohrává s předsudky, které často staví etnický původ nad osobní kvality, ale zároveň různá etnika oslavuje," tvrdí Zahrádka.

První klapka padla letos v září, natáčet se bude až do poloviny listopadu. Štáb se pohybuje na lokacích v Praze a také na zámku Sobotín. Film uvede do českých kin v březnu 2025 filmová a distribuční společnost Bohemia Motion Pictures.