Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pop-rockeři Support Lesbiens vydávají po šesti letech čtrnáctou studiovou desku Hráči dne

11:01, 6. 10. 2024
Hudba Aleš Borovan

Dříve docela populární pop-rocková kapela Support Lesbiens (foto), která proslula hlavně bouřlivým rozchodem zakládajících členů a právními tahanicemi o jméno skupiny, vydává po šesti letech nové, v pořadí 14. studiové album Sugarfire. To nabízí 12 písní včetně tří nahrávek v češtině.

"O nové desce jsme mluvili už od konce lockdownu, ale za tu dobu se stala spousta nepředvídaných událostí, které práci oddalovaly. Bylo to jednu dobu opravdu hodně frustrující, ale je to tak, že člověk míní, pánbůh mění. Nakonec se nám ale na konci minulého roku konečně podařilo nejen ten oheň zase zažehnout, ale i pořádně rozfajrovat a trochu ocukrovat. Je to prostě Sugarfire," uvedl bubeník Radek Tomášek, který se zároveň na celém albu autorsky podílel.

"Pro mě je tahle deska úspěchem už jen z toho důvodu, že jsem si u její tvorby nemusel na nic hrát. Napsali jsme s klukama desítky demáčů, některé zůstaly takzvaně v šuplíku. Ty nejlepší songy, které s námi silně zarezonovaly, si ale našly svoje místo na albu. Žádný kalkul, jenom pocit," uvedl zpěvák Dušan Marko. Na albu se objeví bývalý zpěvák Josef Czenda Urbánek, na vzniku alba Sugarfire se podílel také Ecson Waldes, kterému kapela po dlouholeté spolupráci svěřila i mix a mastering desky.