Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Seznamácké Mapy.cz expandují v zahraničí, začínají na Slovensku

08:28, 7. 10. 2024

Jedna z nejpovedenějších služeb/aplikací Seznam.cz (majitel Ivo Lukačovič), spolehlivý a vyčerpávající navigátor a prohlížeč map Mapy.cz, plánuje výrazně rozšířit nabídku možností a informací z dalších států za hranicemi České republiky. Podobný informační servis jako v Česku by tak měly nabídnout hlavně v Evropě a ve středoevropském prostoru.

Mapy.cz nabízejí ke stažení či prohlížení mapy jiných států, de facto z celého světa, již nyní. Seznam však hodlá nabídnout výrazně více info než doposud. Jedná se zejména o dopravní informace, které bude kupovat od zahraničních partnerů či získávat od řidičů v zahraničí. Mapy.cz nyní začínají zahraniční expanzi na Slovensku, nabízí plnohodnotnou dopravní navigaci i na slovenských silnicích, včetně aktuálních dopravních informací a optimalizovaných tras. Aplikace Mapy.cz je dostupná v Android, iOS, Android Auto a Apple platformě CarPlay.

Na Slovensku funguje dopravní systém v mobilní aplikaci stejně jako v České republice. Uživatelům poskytne "kompletní informace" o aktuální dopravní situaci na slovenských komunikacích. Navigace podle Seznamu automaticky počítá nejvýhodnější cestu a vyhýbá se dopravním zácpám, což ovlivňuje i čas dojezdu, který se přizpůsobuje reálným podmínkám a statistikám.

"Aplikaci Mapy.cz používá na Slovensku 400 tisíc uživatelů. Je proto přirozené dostupnost našich služeb a funkcionalit rozšířit a umožnit řidičům i mimo hranice České republiky efektivněji plánovat své cesty autem," uvedl Martin Jeřábek, manažer týmu Mapy.cz. Data o dopravě Mapy.cz kombinují jak od uživatelů aplikace, tak z dat firemních a fleetových flotil. Následně je automatizovaně převádí do svých mapových podkladů. "Ceníme si také zapojení samotných řidičů. Jejich součinnost při vytváření dopravní mapy je pro nás důležitá. Pokud během jízdy narazí například na rozkopanou silnici či jiné omezení, mohou v průběhu navigování událost nahlásit," doplnil Jeřábek.

Podle informací Borovan.cz by se podobné rozšíření, jako v případě Slovenska, mělo v dohledné době týkat i dalších států ve střední Evropě. Seznam.cz rovněž zvažuje projekt placené verze Mapy.cz.