Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Vladimír Mišík vydává nové album, na kterém opět spolupracoval s Petrem Ostrouchovem Hráči dne

21:41, 12. 10. 2024
Hudba Aleš Borovan

Bigbítový bard Vladimír Mišík (foto) vydává nové album Vteřiny, měsíce a roky, které je výsledkem již třetí jeho spolupráce s producentem (a zároveň právníkem a skladatelem filmové hudby) Petrem Ostrouchovem. Oba spolu udělali desky Jednou tě potkám (2019) a Noční obraz (2021), které získaly dohromady sedm cen Anděl.

Mišík na novém albu přináší patnáct nových písní se čtyřmi texty Michaela Žantovského, šesti vlastními, dále již tradičně zhudebněné básně oblíbených autorů - Jiřího Dědečka, Jana Skácela, Josefa Kainara a Františka Gellnera, a také jeden text Tomáše Belka, Ostrouchovova někdejšího souputníka z kapely Sto zvířat. Autorem hudby dvou písní je Mišík, ostatní zhudebnil Ostrouchov.

Jádrem studiové kapely byli, stejně jako na předchozích dvou albech, členové Blue Shadows - kytarista Josef Štěpánek, baskytarista Matěj Belko, bubeník Martin Novák a kytarista Petr Ostrouchov. Sestavu rozšířili varhaník Ondřej Pivec, pianista Jan Steinsdörfer, kytarista Lukáš Martinek, kontrabasista Tomáš Liška a dva zahraničí hosté - perkusista Michito Sanchez a hráč na pedal steel kytaru BJ Cole.

Doprovodné zpěvy později natočili Adam Mišík, Josefina Horníčková, Markéta Foukalová, Karolina Otevřelová, Karolína Fišerová a newyorská zpěvačka Stephanie Alvarenga. Ve dvou písních zní dechová sekce ve složení Štěpán Janoušek, Zbyněk Polívka a Martin Jůzl a v jedné nahrála part violoncella Hana Baboráková.

Album Vteřiny, měsíce a roky vychází digitálně, na CD a 2LP s obsáhlým foto-bookletem a také ve speciální limitované edici vinylového vydání na labelu Animal Music. Bylo nahráno a smícháno ve studiu Sono Records ve spolupráci s mistry zvuku Milanem Cimfem, Pavlem Karlíkem a Adamem Karlíkem, mastering provedl Tony Cousins v londýnském studiu Metropolis. Distributorem je Supraphon.