Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pavel Šporcl Rychlovky

10:56, 13. 10. 2024

Pavel Šporcl: český houslový virtuóz přichází s novým albem Rebel with the Blue Violin, které je plné rockových hitů. Nestárnoucí skladby rockových legend představí Šporcl 29. dubna 2025 na koncertě v Obecním domě v Praze. "Toto album je pro mě doslova zázračné! Rád se pouštím ve své tvorbě do neznámých cest, ale že mě osud zavede k rockovému albu, to by mě ještě před pár lety ani nenapadlo," tvrdí Šporcl.

Na albu doprovází Pavla Šporcla jeho nová rocková kapela, které vévodí Hammondovy varhany Briana Charetteho. Brian Charette je renomovaný newyorský muzikant, jehož hammondky doprovázely takové hvězdy jako jsou Joni Mitchell, Chaka Khan, Paul Simon, Cyndi Lauper a další. Dalšími muzikanty na albu jsou Sebastian Skalitzky Sorrosa - kytara, Otto Hejnic - bicí, Ondřej Kabrna - Hammondovy varhany a Ian Kodet - basová kytara.

Klasické rockové skladby na albu zastupují Kashmir a Stairway to Heaven (oboje původně Led Zeppelin), Purple Haze (Jimi Hendrix), Smoke on the Water (Deep Purple), Another Brick in the Wall (Pink Floyd) a stounovské (I can’t get no) Satisfaction. Další rockové balady zastupuje Let it be (původně The Beatles), The Sound of Silence (Simon & Garfunkel) a další. Šporcl na album zařadil i skladbu Vaša Patejdla Voda, čo ma drží nad vodou či vzpomínku na Karla Gotta v písni Když jsem já byl tenkrát kluk. Součástí alba jsou i dva Šporclovy singly Boundless a Surprise. Album Rebel with the Blue Violin vychází ve verzi CD, LP a na všech digitálních platformách.