Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Herec Martin Hofmann má novou hlavní roli, v česko-polské rodinné fantasy Hráči dne

09:27, 14. 10. 2024
Film Aleš Borovan

Obsazovaný herec Martin Hofmann má novou roli (jednu z hlavních) v celovečerním filmu Čaroděj Kajtek (foto), který natočila polská režisérka a scenáristka Magdalena Lazarkiewicz (mimochodem mladší sestra Agnieszky Holland). Rodinná dobrodružná fantasy vznikla jako polsko-česko-slovenská koprodukce podle knižní předlohy Janusze Korczaka (autor literatury pro děti, pediatr, pedagog, který vedl v Polsku židovský sirotčinec a který se s dětmi dobrovolně přesunul do německého vyhlazovacího tábora, kde byli v roce 1942 všichni zavražděni).

Hlavní postavou je kluk Kajtek, který získá superschopnosti. Ty mu kromě zábavy přinášejí i spoustu problémů. Vše se navíc zkomplikuje, když o něj začnou soupeřit síly dobra a zla. "Čaroděj Kajtek je moudrá a hluboká pohádka, která zapadá do dnešního moderního vnímání světa. Nechce ho zjednodušovat, ale naopak - zabývá se jeho komplikovaností. Jedním z hlavních cílů je ukázat, že každý z nás má světlé i stinné stránky a my se musíme naučit rozpoznat dobro od zla a nést zodpovědnost za naše činy," uvedla Lazarkiewicz.

Za českou stranu se na produkci filmu podílela společnost love.FRAME Vojtěcha Friče. Na projekt půjčovalo kostýmy, rekvizity Barrandov Studio, míchání proběhlo ve studiu Beep. Kromě Hofmanna hrají Eryk Biedunkiewicz, Maja Komorowska, Karolina Gruszka, Grzegorz Damięcki, Miroslaw Kropielnicki. Čaroděj Kajtek vstoupí do českých kin 21. listopadu (distributor Bontonfilm).