Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Prodejce počítačových her Xzone otevřel v Praze svůj největší obchod

Velký e-shop a síť kamenných prodejen s počítačovými hrami a konzolemi Xzone otevřel v pražském obchodním centru Lužiny svou největší prodejnu (foto). Obchod současně slouží jako komunitní herní Hub pro hraní karetních, deskových a wargaming her.

Plocha prodejny zabírá cca 200 m², sortiment aktuálně zahrnuje 1800 různých druhů zboží. Herní Hub má k dispozici 10 stolů s kapacitou až 40 hráčů a v budoucnu se počítá s dalším rozšířením dle zájmu. Nechybí ani nabídka základního občerstvení. Nový obchod Xzone tak doplnil stávající skupinu kamenných prodejen v Praze na Vinohradech, v Brně a Ostravě.

Spojení s herním Hubem se Xzone osvědčilo už v Brně. Moravská prodejna má druhým rokem nejvyšší statut herny WPN Premium, udělovaný Wizards of the Coast, vydavatelem karetní hry Magic: The Gathering, a je také oficiální hernou Pokémon TCG, Disney Lorcana, Star Wars: Unlimited nebo One Piece TCG.

"Chceme, aby Xzone byl místem, kde si koupíte vše kolem her, deskovek, kartiček, knih, vinylů,
komiksů a dalších merchandise produktů okolo her, filmů a seriálů - prostě pop kulturní obchod, jaký tu chybí. K tomu si zde kdokoliv může přijít zahrát turnaj, nabarvit figurky, zúčastnit se velké herní premiéry nebo zajímavé tématické přednášky," uvedl Martin Schovanec, spolumajitel Xzone.

Lounská společnost Xzone za hospodářský rok od 1. dubna 2022 do 31. března 2023 dosáhla čistého obratu 164 milionů korun. V meziročním srovnání to je nárůst o 10 procent. Hlavním tahounem byly podle zástupců obchodu dostupné herní konzole a také růst merchandise.