Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televize Nova bude streamovat proslulý seriál z 90. let Beverly Hills 90210 Hráči dne

20:36, 18. 10. 2024

Noční můra i vlhké sny 90. let v seriálové podobě míří na nováckou streamovací platformu Voyo. TV Nova koupila streamovací práva na první řadu kultovního seriálu Beverly Hills 90210 (foto). První díl se všemi známými postavami jako Brandon a Brenda Walsh, Dylan McKay, Kelly Taylor, Steve Sanders, Donna Martin, David Silver a Andrea Zuckerman se na platformě objeví od 19. října. Původně se série vysílala na Fox TV.

"Seriál Beverly Hills 90210 byl milníkem, přelomem v televizní tvorbě. Definoval žánr zaměřený na mladé diváky. Na rozdíl od ostatní televizní produkce té doby ale neřešil jen lásku, přátelství a rodinné vztahy, nebál se otevřít i složitá témata jako drogy, sex, rasové otázky, alkohol nebo šikana. Ovlivnil celou generaci diváků," tvrdí TV Nova.

"Seriál provázelo několik skandálů. Zatímco se na obrazovce řešily vztahy a problémy mládeže, v zákulisí to často vřelo. Mediálně se často probíraly zejména konflikty Shannen Doherty (která ztvárnila Brendu Walshovou) s ostatními herci na place. Což ještě více přitahovalo pozornost diváků a seriálu to dodávalo další rozměr."